Het Begin

In december 2007 begon een enthousiaste groep vrienden van 11 tot 13 jaar aan het bouwen van een verrassing voor hun vriend Mart Versmissen die zich op dat moment jeugdprins van 't Buurtgat (Eersel) mocht noemen. Na een aantal brainstormsessie's en gesprekken met ouders ontstond een leuk idee om iets te kunnen doen voor Mart. De bouw van een heuse carnavalswagen werd opgestart en wat hulp van onze ouders kreeg de wagen al snel vorm. Van een aanhanger werd een kleine versie van de prinsenwagen gemaakt, deze werd geschilderd in het koninklijk blauw. Versierd met papieren bloemen en kinderfoto's van Mart was de wagen helemaal af. Gehuld in prinsenpakken werd onder toepasselijke leus "Mart, prins van Eersel, koning van Schaak" de Buurtgatse optocht gereden in de categorie loopgroepen. Voor velen van ons was dit een carnaval om niet te vergeten.

 

 

 

 

 

 

 

Het Vervolg

In 2008 konden we het idee om een vervolg te geven aan ons carnavaleske avontuur niet loslaten en besloten we weer een bijdrage te leveren aan de carnavalsoptocht in Eersel. Met hulp van een aantal ouders voor het ijzerwerk en advies werden we steeds zelfstandiger bij het bouwen onze loopwagen. Dit jaar zijn we ook begonnen met het toepassen van de echte wagentechnieken zoals het gebruik van betonijzer met papier en ook tempex. Dat jaar versierden wij op carnavalszondag de straten onder de noemer: "Wij brengen kleur aan carnaval."

Een jaar later zetten we onze ontwikkeling voort met nog meer oog voor detail en bouwtechnieken. De groep groeide samen met het groepsgevoel, de bouwavonden en middagen waren gezellig en er werd veel overlegd, wij gingen namelijk steeds meer zelf doen en ook regelen. Er werd veel tijd opgeofferd om dit jaar ook weer de loopwagen op tijd af te kunnen hebben, daar plukten we uiteindelijk de vruchten van. Onder het motto "We jagen op carnaval" sleepten we voor het eerst een eerste plaats in de wacht in de categorie loopgroepen van de Eerselse carnavalsoptocht.

Op Onszelf

Na 2 jaar bij Piet Versmissen gebouwd te hebben, zijn we verhuisd naar de garage van Theo Blox. Met deze verandering werd het volgens ons ook tijd voor meer zelfstandigheid en werd besloten dat we voortaan alles zelf wilden doen, van het onderstel regelen en de constructie lassen tot aan het regelen van financiële middelen. Het mag natuurlijk gezegd worden dat onze ouders ons in deze wens steunden en we altijd een beroep op ze konden doen. In dit bouwseizoen hebben we enorm veel geleerd, velen van ons hebben hun eerste las gelegd en ook kwamen organisatorische taken aan bod. In deze tijd zijn veel stappen gezet, zo hebben we naast de Buurtgatse optocht ook deelgenomen aan de Kempenoptocht in Hapert en aan de Blaalse lichtstoet een aantal weken later met "Mee dees gelal, brouwen wij carnaval." als thema. 

Een jaar later trokken we in bij de garage van Piet Versmissen en gingen vol goede moed aan de slag met een loopwagen die iedereen versteld moest laten staan. Een groep vol enthousiasme met een aantal nieuwe fanatiekelingen ging bijna dagelijks aan de slag. De plannen waren wat makkelijker uitvoerbaar waardoor ruimte openbleef voor extra uitwerking en detail. Hier bleek onze sterke kant te liggen want met een sterke act en een toepasselijke wagen werd voor de tweede maal een eerste plek bemachtigd in de carnavalsoptocht van Eersel, kortom geweldig. Ook deden we weer mee met de Kempenoptocht en de lichtstoet in Bladel onder het motto "Weg-werkzaamheden".

 

De Overgang

Na een eerste plaats bij de categorie loopgroepen in Eersel kwam een grote wens weer naar boven, het bouwen van onze eigen grote wagen, dit idee werd flink gestimuleerd vanuit onze collegabouwers uit Eersel. Na wat vergaderingen, plannen en een geschikte locatie konden we dan beginnen met het bouwen van een echte gemotoriseerde carnavalswagen in de schuur bij Hans van der Aalst. We waren weer zoals vanouds enthousiast bezig en de tijd vloog voorbij als we bij de wagen bezig waren. Na de kerst konden we in de gloednieuwe loods bij Kees Versmissen terecht, daar hebben we onze eerste grote wagen afgemaakt. Die carnaval reden we door de straten met de leus "Wij zitten in de overgang", waarmee we de optochten in Eersel en Hapert netjes hebben uitgereden en in Bladel zelfs een verrassende vijfde plaats hebben weten te behalen. 

Na ons 'overgangsjaar' gingen we met veel enthousiasme door met het maken van plannen voor carnaval 2014, dan moesten we laten zien wat we allemaal konden. Met het thema "Door'n Roosje" werd er volop gewerkt aan moeilijke vormen en veel bewegingen, ook de act en pakken kregen meer aandacht. Van al die extra energie die we erin stopten plukten we met carnaval de vruchten, een tweede plaats in de Buurtgatse optocht was het resultaat! Dat jaar kregen we ook veel complimenten van publiek langs de kant en werd onze naam steeds bekender in de regio met een voorpaginafoto in het ED als resultaat.